Συμβουλές Για Να Κρατήσετε Τα Δόντια Σας Κατάλευκα

By | 6 Ιουνίου 2018

Φυσικά, δεδομένου ότι έχετε υποβληθεί σε μια τεχνητή θεραπεία – ακόμα κι αν δεν περιλαμβάνει καθόλου χειρουργική επέμβαση – δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι τα λευκά δόντια σας θα παραμείνουν λευκά για το υπόλοιπο της ζωής σας. Και γι ‘αυτό είναι σημαντικό να κάνετε.

“Θυμηθείτε να νήμα τα δόντια σας,” λένε οι οδοντίατροι, αλλά πολλοί από μας ξεχνάμε τη συμβουλή τους. Όχι μόνο αυτό, δεν καταλαβαίνουμε γιατί πρέπει να δούμε τα δόντια μας. Δεν γνωρίζουμε ότι η αποτυχία του νήματος οδηγεί σε οδοντικό ντόμινο: πέτρα, πλάκα, ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα και πτώση των δοντιών. Yikes!

Σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση του Harris των 1.000 ενηλίκων ηλικίας 35 ετών και άνω, το 60% των ερωτηθέντων γνώριζε ελάχιστα για την ασθένεια των ούλων. Μπορεί να μην γνωρίζετε πολλά για την ασθένεια των ούλων ή ακόμα και να την προσέχετε. Πολλοί από εμάς βάζουμε το νήμα στο κάτω μέρος της λίστας μας “To Do”.

Νήμα για Τα δόντιαΕδώ είναι οκτώ λόγοι για να βάλουμε το νήμα στο επάνω μέρος.

1. Το πλύσιμο σας βοηθά να καθαρίσετε τα πίσω δόντια που είναι δύσκολο να φτάσετε, τις περιοχές μεταξύ των δοντιών σας και κάτω από τη γραμμή των ούλων σας.

2. Η κανονική χρήση του νήματος βοηθά στην απομάκρυνση των 500 ειδών βακτηριδίων που ευδοκιμούν στο στόμα σας.

3. Η ταρτάρ, μια κύρια αιτία κακής αναπνοής και κοιλοτήτων, μπορεί να αρχίσει να αυξάνεται μόνο σε 24 ώρες. Το ντεπόζιτο, σε συνδυασμό με τον επαγγελματικό καθαρισμό, βοηθά στην αποφυγή της δημιουργίας ταρτάρου.

4. Το νήπιο βοηθά στην αποτροπή της δημιουργίας πλάκας (βακτηρίων) στο στόμα σας.

5. Η κανονική χρήση του νήματος βοηθά στην πρόληψη της ουλίτιδας, μιας φλεγμονής των ούλων που προκαλεί την αιμορραγία, την οσμή και την εμφάνιση κόκκινου ή κόκκινου-πορφυρού.

6. Η ανεπεξέργαστη ουλίτιδα μπορεί να εξελιχθεί σε περιοδοντίτιδα, μια κατάσταση που προκαλεί τα ούλα σας να απομακρυνθούν από τα δόντια σας. Το ντεπόζιτο συμβάλλει στην αποτροπή της εμφάνισης.

7. Νέα ευρήματα της έρευνας δείχνουν ότι η τακτική χρήση του νήματος βοηθά στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων.

8. Η καθημερινή χρήση του νήματος σας βοηθά να κρατάτε τα δόντια σας και το χαμόγελο σας, σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.

Πλύσιμο ΔοντιώνΠλύσιμο Των Δοντιών

Πρώτον, πάντα να θυμάστε να βουρτσίζετε τα δόντια σας. Δεν είστε συγχαρημένοι αυτή τη φορά, ώστε να μην χαλάσετε! Δεν μπορείτε να βουρτσίζετε μόνο τα δόντια σας μόνο τα πρωινά. Τώρα, πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας τουλάχιστον κάθε μετά το γεύμα και φυσικά πριν κοιμηθείτε και αφού ξυπνήσετε. Αυτό δεν είναι μόνο για να διατηρήσει τις λεύκανες επιπτώσεις των θεραπειών – είναι επίσης να διατηρήσει τους φίλους σας γιατί εκείνος που με το σωστό μυαλό του θα μπορούσε να ανεχτεί έναν φίλο με κακή αναπνοή;

Χνούδι! Είναι μια υγιεινή συνήθεια που δυστυχώς, μόνο λίγοι άνθρωποι είχαν έρθει να επιλέξουν. Το πλύσιμο των δοντιών σας είναι εξίσου σημαντικό με το βούρτσισμα των δοντιών σας, επειδή αφαιρεί τη βρωμιά που δεν μπορεί να φτάσει μια οδοντόβουρτσα. Και πριν να ρωτήσετε τι καθαρά δόντια έχουν να κάνουν με τα λευκά δόντια σας, πιστέψτε με, είναι πολύ σχετικό, ώστε να μην παραπονιέστε πια και απλώς να κάνετε ό, τι λέω!

Τι Να Αποφύγετε

Αποφύγετε τη χρήση νικοτίνης, softdrinks και άλλων τροφίμων ή ποτών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αποχρωματισμό των δοντιών. Εάν είστε καπνιστής αλυσίδας, σκεφτείτε το με αυτόν τον τρόπο. Η διακοπή του καπνίσματος θα ήταν σαν να σκοτώνατε δύο πουλιά με μια πέτρα – όχι μόνο θα μπορούσατε να κάνετε τα λευκά σας δόντια να διαρκούν περισσότερο, θα μπορείτε επίσης να κάνετε τη ζωή σας να διαρκέσει λίγο περισσότερο! Και όταν πρόκειται για softdrinks, καλά, δεν έχετε ακούσει για διαβήτη ;! Δεν υπάρχει καμία θεραπεία για αυτό, ώστε να αποφύγετε τα softdrinks και απλώς να είστε ικανοποιημένοι με το λαμπερό χαμόγελο!

Προϊόντα Λεύκανσης

Συνεχίστε να χρησιμοποιείτε προϊόντα όπως το νήμα λεύκανσης, το ξέβγαλμα στο στόμα, τις λουρίδες λεύκανσης και τις οδοντόκρεμες λεύκανσης για να παραμείνει η λευκότητα των δοντιών σας μεγαλύτερη. Σίγουρα, είναι μια φθηνότερη μέθοδος αντί να την αφήνετε να επιδεινωθεί για άλλη μια φορά μέχρι να υποβληθείτε σε μια άλλη λεύκανση των δοντιών για άλλη μια φορά. Όταν πρόκειται για λευκαντικές οδοντόκρεμες, δεν χρειάζεται να το χρησιμοποιείτε καθημερινά. Το ίδιο ισχύει και για το ξέβγαλμα στο στόμα και για το λεύκανση του νήματος. Με λουρίδες λεύκανσης, σας συμβουλεύουμε να το χρησιμοποιείτε κάθε μετά το γεύμα και αφήστε το να κολλήσει για μισή ώρα ή έτσι.

Προγραμματίστε τακτικές εξετάσεις με τον οδοντίατρό σας. Αυτή δεν είναι η μητέρα σου για την οποία μιλάμε, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο πρέπει να τον αποφύγετε! Και μην το κάνετε μια ετήσια ή εξαμηνιαία επίσκεψη γιατί αυτό δεν είναι αυτό που εννοώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *