Υγεία και Φυσική Κατάσταση Των Δοντιών

By | 30 Μαΐου 2018

Κατάσταση Των ΔοντιώνΤι είναι η συνειδητή καταστολή;

Η συνειδητή καταστολή είναι ένας πολύ ασφαλής, πολύ αποτελεσματικός και πολύ αποτελεσματικός τρόπος για την παροχή ανακούφισης του άγχους και ελέγχου του πόνου κατά τη διάρκεια των οδοντιατρικών διαδικασιών.

Υπάρχουν 2 ομάδες ασθενών που επωφελούνται από αυτήν την τεχνική:

Ασθενείς που υποβάλλονται σε σχετικά δυσάρεστες ή μακρές διαδικασίες, όπως η αφαίρεση των δοντιών σοφίας ή άλλες πολύπλοκες διαδικασίες.
Οι ασθενείς που φοβούνται τις περισσότερες μορφές οδοντιατρικής θεραπείας και συχνά αποφεύγουν να πάνε στον οδοντίατρο.
Τα φάρμακα που χρησιμοποιούμε για την καταστολή χορηγούνται ενδοφλεβίως – συνήθως σε φλέβα στο αντιβράχιο ή στο πίσω μέρος του χεριού. Η ένεση μπορεί να προκαλέσει ήπια δυσφορία. Αυτά τα φάρμακα είναι τα ίδια ή παρόμοια με φάρμακα που χρησιμοποιούνται στη γενική αναισθησία αλλά χορηγούνται με βραδύτερο ρυθμό και / ή σε μικρότερες δόσεις.

Όπως υπονοεί το όνομα, η συνειδητή καταστολή δεν είναι γενική αναισθησία. Στόχος της συνειδητής καταστολής είναι να φτάσετε σε μια κατάσταση ήρεμης χαλάρωσης και υπνηλίας, ώστε να:

Με συνειδητή καταστολή, ο χρόνος φαίνεται να περάσει πολύ γρήγορα και προτού να το καταλάβετε, η διαδικασία ολοκληρώνεται και είναι καιρός να πάτε στο σπίτι.

Άλλες επιλογές

Η συνειδητή καταστολή δεν αποτελεί αντικατάσταση της καλής βασικής οδοντιατρικής περίθαλψης – παρέχει απλώς ένα μέσο για να κάνει κάποιες διαδικασίες λιγότερο από μια δοκιμασία.
Η συνειδητή καταστολή δεν είναι συνήθως για παιδιά.
Η νοσηλεία και η γενική αναισθησία είναι επίσης μια πολύ ασφαλή επιλογή θεραπείας. Ωστόσο, με την απλότητα της συναισθηματικής καταστολής και τα εξαιρετικά φάρμακα που διαθέτουμε σήμερα, μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις προτείνουμε αυτή την επιλογή για κατάλληλους, υγιείς εφήβους και ενήλικες.

Πόσο ασφαλής είναι η συνειδητή καταστολή;

Οι σύγχρονες μέθοδοι καταστολής είναι χαμηλού κινδύνου και πολύ ασφαλείς.
Σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας είστε υπό τη φροντίδα 2 κλινικών ιατρών. Η πρώτη παρέχει την πραγματική οδοντιατρική / χειρουργική θεραπεία. Ο άλλος (δηλ. Ο καταπραϋντικός) εμπλέκεται πλήρως στη χορήγηση της καταστολής και στην παρακολούθηση της αναπνοής, της πίεσης του αίματος, του καρδιακού ρυθμού και του ρυθμού και του κορεσμού του οξυγόνου με τη βοήθεια εξειδικευμένων συσκευών παρακολούθησης.

Τι πρέπει να προβλέψω μετά το αποτέλεσμα;

Θα είστε υπνηλία για αρκετές ώρες αφού έχετε συνειδητή καταστολή. Επομένως, είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις μετεγχειρητικές οδηγίες που σας δίνονται.
Η μετεγχειρητική ναυτία και / ή ο έμετος είναι σπάνιες αλλά μπορεί να συμβούν. Εάν τα συμπτώματα αυτά παραμείνουν την επόμενη ημέρα μετά τη διαδικασία, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το οδοντιατρικό κέντρο για περαιτέρω συμβουλές.
Η τάση ή ο μώλωπας γύρω από το σημείο της ενδοφλέβιας ένεσης είναι επίσης σπάνια. Αν συμβεί, θα λύσει κανονικά μέσα σε λίγες μέρες.

Η συναισθηματική καταστολή λειτουργεί πάντα;

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η συνειδητή καταστολή δεν είναι γενική αναισθησία. Μπορεί να ακούσετε να μιλάμε και να γνωρίζουμε ασαφώς ότι κάτι γίνεται – αλλά δεν θα σας ανησυχεί.
Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις ένας ασθενής μπορεί να μην ανταποκρίνεται στα φάρμακα / δοσολογία που χρησιμοποιούμε για συναισθηματική καταστολή. Σε αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί να σταματήσετε τη διαδικασία και να καταφύγετε σε εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας.
Το πιο σημαντικό πράγμα για να κάνετε την ημέρα της επιχείρησής σας είναι να φτάσετε χαλαροί, με σιγουριά και εμπιστοσύνη στον οδοντίατρό σας.

Προ-εγχειρητικές οδηγίες

(Η μη συμμόρφωση με αυτές τις οδηγίες μπορεί να οδηγήσει στην ακύρωση της διαδικασίας σας)

Περιορισμένη στερεά τροφή μπορεί να ληφθεί έως και 6 ώρες πριν από τη διαδικασία σας. Εάν το ραντεβού σας δεν είναι μόνο το απόγευμα, μπορεί να έχετε ελαφρύ πρωινό – αλλά αυτό πρέπει να είναι τουλάχιστον 6 ώρες πριν από το ραντεβού σας.
Τα φάρμακα ρουτίνας (π.χ. δισκία αρτηριακής πίεσης) πρέπει να λαμβάνονται ως κανονικά, αλλά μόνο με μια γουλιά νερό.
Διαφορετικά, μόνο φάρμακα που έχουν παραγγελθεί από τον καταθλιπτικό μπορεί να ληφθούν λιγότερο από 24 ώρες πριν από τη διαδικασία σας.
Το κάπνισμα επηρεάζει την ικανότητα του αίματος να μεταφέρει οξυγόνο. Επομένως, για να βεβαιωθείτε ότι είστε στην καλύτερη φυσική κατάσταση για να υποβληθείτε σε καταστολή, το κάπνισμα πρέπει να διακοπεί τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν από τη διαδικασία.
Ως ελάχιστο όριο, το κάπνισμα πρέπει να σταματήσει ή να μειωθεί σημαντικά τουλάχιστον 24 ώρες πριν από τη διαδικασία.
Για τη δική σας άνεση και για να μας επιτρέψετε να προσαρτήσετε εύκολα τις οθόνες μας, παρακαλούμε να φοράτε χαλαρά ενδύματα. Ζητάμε να φοράτε κοντό μανίκι και μακρύ παντελόνι ή σορτς.
Οι φλέβες είναι μερικές φορές πιο δύσκολο να βρεθούν σε κρύο καιρό – παρακαλώ φορέστε ζεστά ρούχα εάν είναι κρύο.
Καθώς ο εξοπλισμός παρακολούθησης είναι πολύ ευαίσθητος και υπόκειται σε παρεμβολές, αποφύγετε να φοράτε κοσμήματα για το λαιμό και το καρπό / ρολόγια και παρακαλούμε να αφαιρέσετε το νυχιών.

Οι φακοί επαφής δεν πρέπει να φοριούνται

Δεν θα είστε σε θέση να οδηγήσετε ακολουθώντας τη διαδικασία σας.
Θα χρειαστεί να κανονίσετε την κατάλληλη μεταφορά στο σπίτι.
Ένας υπεύθυνος ενήλικας που μπορεί να σας μεταφέρει στο σπίτι πρέπει να σας συνοδεύσει.
Για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο μετεγχειρητικής λοίμωξης, πλύνετε προσεκτικά τα δόντια σας πριν έρθετε στο οδοντιατρικό κέντρο.
Θυμηθείτε να ξεπλύνετε μόνο – μην καταπιείτε το νερό.
Κατά την άφιξή σας, θα σας ζητηθεί να υπογράψετε ένα έντυπο συγκατάθεσης για συνειδητή καταστολή, επιβεβαιώνοντας ότι κατανοήσατε και συμμορφώνατε με τη μέθοδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *