Γιατί Πρέπει Να Κάνω Λεύκανση Στα Δόντια Μου;

By | 25 Ιανουαρίου 2022

Είναι σαν να ρωτάτε την Άννα Νικόλ Σμιθ γιατί έπρεπε να χάσει βάρος. Η απάντηση είναι προφανής, συμφωνείτε;

Άννα Νικόλ Σμιθ

Είναι πάντα καλύτερο να έχεις λευκά δόντια από τα κίτρινα. Και να ευχαριστείτε τον Παντοδύναμο που γεννηθήκατε σε αυτή την εποχή και σας δόθηκε η δυνατότητα να υποβληθείτε σε θεραπεία λεύκανσης δοντιών. Είμαι σίγουρη ότι οι πλούσιοι άνθρωποι που γεννήθηκαν γενιές πριν θα πλήρωναν χιλιάδες δολάρια μόνο και μόνο για να έχουν την ίδια θεραπεία, αλλά δυστυχώς γι’ αυτούς, ο κόσμος της ιατρικής επιστήμης δεν ήταν σε θέση να καταλήξει σε μια τέτοια ανακάλυψη ακόμα.

Τα δόντια είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη του σώματός μας. Μας βοηθούν να φάμε, να μιλάμε και να χαμογελάμε. Η υγεία και η φυσική κατάσταση των δοντιών είναι πολύ σημαντική για τη γενική μας υγεία.

Αποτελούνται από διαφορετικά στρώματα. Το εξωτερικό στρώμα ονομάζεται σμάλτο, το οποίο είναι μια σκληρή ουσία που προστατεύει το δόντι από φθορά ή τερηδόνα. Κάτω από αυτό το στρώμα βρίσκεται η οδοντίνη, η οποία παρέχει υποστήριξη για το σμάλτο και περιέχει νεύρα που μεταφέρουν μηνύματα στον εγκέφαλο όταν κάτι πονάει.

Η οδοντίνη βοηθά επίσης στην πρόληψη της εισόδου βακτηρίων στο δόντι μέσω ρωγμών στο σμάλτο. Το κεντρικό τμήμα ενός δοντιού ονομάζεται πολτός, ο οποίος περιέχει αιμοφόρα αγγεία και νεύρα που βοηθούν στη θρέψη του δοντιού με θρεπτικά συστατικά και μέταλλα όπως το ασβέστιο.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι μια εξαιρετική επιλογή για άτομα που έχουν χάσει δόντια ή έχουν δόντια που δεν είναι σε καλή κατάσταση. Είναι μια μακροπρόθεσμη λύση για την απώλεια δοντιών, η οποία μπορεί επίσης να βελτιώσει την υγεία σας.

Ποιοι Είναι Οι Τύποι Λεύκανσης Δοντιών;

Χαίρομαι που ρωτάτε, γιατί αυτό σημαίνει ότι έχετε αποδεχτεί την ανάγκη για λεύκανση δοντιών. Αλλά στην ερώτησή σας: Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν μόνο δύο επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας. Θα μπορούσατε είτε να πάτε για μια over the counter παύλα κάντο μόνος σου παύλα στο σπίτι θεραπεία λεύκανσης δοντιών ή να πάτε για το πιο ακριβό και να επωφεληθείτε από μια επαγγελματική θεραπεία λεύκανσης δοντιών. Όποια και αν επιλέξετε αργότερα, δεν πειράζει, το σημαντικό είναι ότι έχετε επιλέξει να υποβληθείτε σε θεραπεία.

Αλλά για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε, παραθέτω σύντομες περιγραφές για κάθε τύπο θεραπείας λεύκανσης δοντιών.

Επαγγελματική Θεραπεία Λεύκανσης Δοντιών

Οι άνθρωποι που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα όσον αφορά τα χρήματα συνήθως επιλέγουν μια επαγγελματική θεραπεία λεύκανσης δοντιών, επειδή απλώς δεν θέλουν να ασχοληθούν με την ταλαιπωρία του να κάνουν οι ίδιοι τη θεραπεία όταν δεν χρειάζεται.

Φυσικά, υπάρχουν διακριτά πλεονεκτήματα όταν πηγαίνετε για μια επαγγελματική θεραπεία λεύκανσης δοντιών. Πρώτον, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά με τη θεραπεία λεύκανσης δοντιών, επειδή βρίσκεστε κυριολεκτικά στα ικανά χέρια του οδοντιάτρου σας. Το υποσχόμενο αποτέλεσμα μιας επαγγελματικής θεραπείας λεύκανσης δοντιών είναι επίσης πιο ικανοποιητικό σε σύγκριση με αυτό μιας do it yourself θεραπείας λεύκανσης δοντιών και μπορεί να φανεί σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Κάντε Μόνοι Σας Θεραπείες Λεύκανσης Δοντιών

Αντίθετα, είναι συνήθως οι προς το παρόν ταμειακά ταλαιπωρημένοι που προτιμούν να αγοράζουν do it yourself κιτ λεύκανσης δοντιών, αυτοί και εκείνες που έχουν νοσηρούς φόβους να πάνε στην οδοντιατρική τους κλινική.

Οι επιλογές λεύκανσης δοντιών που είναι διαθέσιμες στους καταναλωτές είναι περιορισμένες. Υπάρχουν μερικοί λόγοι για αυτό. Το πρώτο είναι ότι το δραστικό συστατικό του λευκαντικού τζελ, το υπεροξείδιο του υδρογόνου, δεν είναι ασφαλές για όλους. Μπορεί να προκαλέσει ευαισθησία στα δόντια και να δυσκολέψει το μάσημα της τροφής. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου έχει επίσης μικρή διάρκεια ζωής και πρέπει να αποθηκεύεται σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Προφανώς, υπάρχουν κίνδυνοι όταν ένα άτομο εκτός από έναν οδοντίατρο τίθεται επικεφαλής μιας θεραπείας λεύκανσης δοντιών, ακόμη και αν πρόκειται για κάτι τόσο απλό όσο η χρήση μιας λευκαντικής οδοντόκρεμας. Εάν πραγματικά πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα σετ λεύκανσης δοντιών στο σπίτι, προσπαθήστε να προγραμματίσετε μια διαβούλευση με τον οδοντίατρό σας.

Η τερηδόνα προκαλείται από βακτήρια που ζουν στο στόμα και παράγουν οξύ που μπορεί να καταστρέψει το σμάλτο των δοντιών.

Τα βακτήρια που ευθύνονται για την τερηδόνα είναι ο Streptococcus mutans, ο Lactobacillus και η Candida.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες κινδύνου που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της τερηδόνας. Μερικοί από αυτούς τους παράγοντες περιλαμβάνουν:

  • Κακή στοματική υγιεινή
  • Υπερβολική κατανάλωση τροφών ή ποτών με ζάχαρη
  • Έλλειψη φθορίου στην παροχή νερού

Δεν θα πληρώσετε για τις επαγγελματικές της υπηρεσίες, αλλά απλώς για μια μικρή συμβουλή. Ρωτήστε τον οδοντίατρό σας αν η χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος λεύκανσης δοντιών είναι εντάξει για τα δόντια σας και, αν είναι δυνατόν, ζητήστε από τον οδοντίατρό σας να φροντίσει και για το καλούπι των δοντιών σας.

Τα άρθρα σχετικά με το πώς να αποκτήσετε πιο λευκά δόντια χωρίς τη χρήση χημικών είναι αρκετά δημοφιλή στο διαδίκτυο. Αυτό συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι θέλουν να ξέρουν πώς μπορούν να πετύχουν ένα λευκό χαμόγελο χωρίς να βλάψουν την υγεία τους. Οι χημικές ουσίες είναι γνωστό ότι προκαλούν ορισμένες δυσμενείς επιπτώσεις στο σώμα, έτσι οι άνθρωποι αναζητούν άλλους τρόπους για να λευκάνουν τα δόντια τους χωρίς αυτές.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά προϊόντα οδοντιατρικής φροντίδας που δεν κάνουν καλό στα δόντια σας. Αυτά τα προϊόντα μπορεί να φαίνονται αβλαβή, αλλά μπορεί να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό στα δόντια σας.

Αλλά αν κάνετε κάποια έρευνα και δώσετε προσοχή στα συστατικά αυτών των προϊόντων, θα μπορέσετε να βρείτε αυτά που είναι ασφαλή για τα δόντια σας. Και αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε υγιή δόντια για πολλά χρόνια ακόμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *