Μην Ξεχνάτε Τα Ούλα Και Την Γλώσσα Οταν Φροντίζετε Τα Δόντια Σας

By | 15 Δεκεμβρίου 2017

Η καθημερινή φροντίδα των δοντιών μας είναι απαραίτητη. Η υγεία του στόματος συνδέεται με πολλές άλλες περιοχές της υγείας σας. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς μπορείτε να φροντίσετε σωστά το στόμα σας.

Μην Ξεχνάτε Τα Ούλα Και Την Γλώσσα

Αποφύγετε να πίνετε αναψυκτικά για να εξασφαλίσετε πιο λευκά και υγιή δόντια. Η σόδα περιέχει ένα υψηλό επίπεδο ζάχαρης, έτσι αυτό δεν θα βοηθήσει τα δόντια σας καθόλου. Δοκιμάστε νερό αντ ‘αυτού. Αυτό θα σας κρατήσει υγιές και θα κρατήσει τα δόντια σας θαυμάσια.

Εάν Είστε Ενήλικας Άνω Των 50 Ετών, Χρησιμοποιήστε Στοματικά Διαλύματα Χωρίς Αλκοόλ

Το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει πόνο ή δυσφορία στους ανθρώπους αυτής της ηλικίας λόγω της ευαισθησίας. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να πάρετε ένα στοματικό διάλυμα χωρίς το αλκοόλ με φθόριο. Η χρήση δύο φορές την ημέρα είναι καλύτερο για βέλτιστα αποτελέσματα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τεχνικές βαθιάς αναπνοής και χαλάρωσης για να παραμείνετε ήρεμες κατά τη διάρκεια οδοντιατρικών συναντήσεων εάν υποφέρετε από φόβο οδοντιάτρων. Χρησιμοποιήστε την τεχνική σας όποτε χρειάζεται για να ηρεμήσετε τα νεύρα σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να περάσετε τη διαδικασία πολύ καλύτερα.

Εάν βλέπετε ακόμη και μια μικρή ποσότητα αίματος στο στόμα σας μετά το βούρτσισμα των δοντιών σας, ήρθε η ώρα να κλείσετε ραντεβού με τον οδοντίατρο ή τον περιοδοντολόγο σας. Αιμορραγία των ούλων μπορεί να σημαίνει ασθένεια των ούλων, κάτι που αποτελεί πρόβλημα αν δεν αντιμετωπιστεί. Η νόσος του γόνατος μπορεί να σας κάνει πιο πιθανό να έχετε απώλεια δοντιών και άλλα προβλήματα.

Ένα οδοντιατρικό καθαριστικό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την προώθηση της οδοντικής υγείας. Αυτές είναι συνήθως βούρτσες μιας χρήσης που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό μεταξύ των βουρτσών και μπορείτε επίσης να τις χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε τις περιοχές ανάμεσα στα δόντια και τα συρματόσχοινα. Αν δεν μπορείτε να τα βρείτε μόνοι σας, μην φοβάστε να ζητήσετε βοήθεια. Σίγουρα ένας υπάλληλος μπορεί να σας βοηθήσει, ώστε να ξέρετε πού βρίσκονται.

Τα δόντια σας μπορούν να δείξουν την ηλικία σας. Πηγαίνοντας σε έναν επανορθωτικό ειδικό οδοντιατρικής είναι μια μεγάλη επιλογή αν έχετε χαθεί τα δόντια ή ένα στραβά χαμόγελο. Τα κακά δόντια μπορεί να σας κάνουν να φαίνεστε μεγαλύτερα. Επομένως, μειώστε τα χρόνια και δείτε τον οδοντίατρό σας για να επιδιορθώσετε τα δόντια σας.

Οι γυναίκες μπορούν να χρησιμοποιήσουν κραγιόν για να αποκρύψουν το χρώμα του χαμόγελου σας. Τα χρώματα που έχουν μπλε τόνο μπορούν να βοηθήσουν την εμφάνιση των δοντιών σας. Χρωστικές αποχρώσεις που είναι ελαφρύτερες κάνουν το αντίθετο. Εάν έχετε ένα φωτεινό, λευκό χαμόγελο, το κραγιόν μπορεί να τους κάνει να φαίνονται κίτρινα.

Η Γλώσσα Σας Είναι Εξίσου Σημαντική Με Τα Δόντια Και Τα Ούλα Σας

Για να αισθάνεστε το καλύτερο σας ανά πάσα στιγμή, χρησιμοποιήστε ένα ξύστρα γλώσσα. Αυτό το απλό οδοντιατρικό εργαλείο θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα βακτήρια που αναπτύσσονται στη γλώσσα σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την οδοντόβουρτσα ή ένα κουτάλι για να καθαρίσετε τη γλώσσα σας.

Πάντα βουρτσίζετε τη γλώσσα σας. Πολλοί άνθρωποι παραβλέπουν τη γλώσσα. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά σημαντικό να παραμείνει καθαρό. Πολλοί τύποι βακτηρίων κατοικούν επάνω και κάτω από τη γλώσσα σας. Η έξοδος από αυτά τα βακτήρια μπορεί να προκαλέσει την εναπόθεση τους στα δόντια ή να προκαλέσουν κακή αναπνοή.

Πιστεύετε ότι οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες είναι πολύ ακριβές; Μην είστε. Οι περισσότεροι οδοντίατροι λένε ότι αυτές οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες είναι ένα μεγάλο βήμα πάνω από το κανονικό βούρτσισμα. Ενώ δεν θα απαλλαγείτε από τα πάντα στα δόντια σας κατά 100%, θα έχετε ακόμα ένα ανώτερο καθαρό. Προσπαθήστε να επιλέξετε μια οδοντόβουρτσα με διάφορα κεφάλια και καλή εγγύηση.

Είναι Επιτακτική Ανάγκη Να Βουρτσίζετε Σωστά

Βουρτσίστε δύο φορές την ημέρα – το πρωί και πριν τον ύπνο. Όταν κοιμάστε τη νύχτα, το σάλιο σας στεγνώνει και αυτό εμποδίζει τα βακτηρίδια που προκαλούν τη δημιουργία κοιλοτήτων. Βουρτσίστε τα δόντια σας υπό γωνία και βουρτσίστε για τουλάχιστον δύο λεπτά.

Δεν είναι πραγματικά τόσο δύσκολο να φροντίσετε τα δόντια σας. Βάλτε τις παραπάνω συμβουλές για να χρησιμοποιήσετε έτσι δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία στον οδοντίατρο. Απλά φροντίστε να μιλήσετε στον οδοντίατρό σας για τις αλλαγές που θέλετε να κάνετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *