Οι Τεχνητές Οδοντοστοιχίες Έχουν Δημιουργήσει Μια Πολύχρωμη Συλλογή

By | 17 Απριλίου 2018

Τεχνητές ΟδοντοστοιχίεςΔυστυχώς, πολλές από αυτές τις κοινές παρανοήσεις σχετικά με τις οδοντοστοιχίες έχουν αποτρέψει τους ανθρώπους από την επίτευξη της καλύτερης υγείας, εμφάνισης και αυτοπεποίθησής τους.

Το γεγονός είναι ότι η σωστή τοποθέτηση των οδοντοστοιχιών, η συντήρηση και η τακτική φροντίδα των οδοντιάτρων μπορεί να επηρεάσει θετικά καθένα από τους 32.000.000 Αμερικανούς που φορούν ολόσωμες ή μερικές οδοντοστοιχίες.

Επομένως ελέγξτε τους παρακάτω μύθους. Μπορεί να εκπλαγείτε να διαπιστώσετε ότι ένα ή δύο που έχετε αποδεχθεί ως “γεγονός”, στην πραγματικότητα είναι “μυθοπλασία”.

Δεν είναι ασυνήθιστο να διαπιστώσετε ότι τα δόντια σας είναι λερωμένα και χρειάζονται λεύκανση. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να το βιώσουν λόγω των τροφών και των ποτών που καταναλώνουν, ενώ άλλοι μπορεί να έχουν γενετική προδιάθεση για αυτό. Μπορείτε να λευκάνετε τα δόντια σας σε μια οδοντιατρική κλινική ή μπορείτε να δοκιμάσετε κάποιες οικιακές θεραπείες, όπως η χρήση οδοντόκρεμας με μαγειρική σόδα, χυμό λεμονιού ή υπεροξείδιο του υδρογόνου.

Εάν θέλετε να κάνετε τα δόντια σας λεύκανση γρήγορα και εύκολα, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε να επενδύσετε σε ένα κιτ λεύκανσης από τον οδοντίατρο ή από ένα φαρμακείο. Αυτό θα σας βοηθήσει να ανοίξετε το χρώμα των δοντιών σας σταδιακά με την πάροδο του χρόνου.

“Οδοντοστοιχίες Τελευταία για πάντα!”

Ενώ είναι αλήθεια ότι οι οδοντοστοιχίες είναι ανθεκτικές, δεν είναι πλέον μόνιμες από τα γυαλιά. Η πτώση τους ακόμη και μερικές ίντσες μπορεί να σπάσει ένα δόντι ή τη βάση των οδοντοστοιχιών. Ακόμη και με ευσυνείδητη φροντίδα, τα δόντια των οδοντοστοιχιών μπορούν να χάσουν τη φυσική τους εμφάνιση και τη δυνατότητα μάσησης εξαιτίας του μασήματος, του βουρτσίσματος και της ηλικίας.

Ο τρόπος που φροντίζετε τις οδοντοστοιχίες σας μπορεί επίσης να αλλάξει την εφαρμογή τους. Οι οδοντοστοιχίες μπορούν να παραμορφωθούν εάν τοποθετηθούν σε ζεστό νερό. Εάν στεγνώσουν, μπορεί να αλλάξουν σχήμα. Όταν αφαιρείτε τις οδοντοστοιχίες τη νύχτα, τοποθετήστε τις σε ένα δοχείο με διάλυμα καθαρισμού οδοντοστοιχιών. Επίσης, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια βούρτσα σχεδιασμένη για οδοντοστοιχίες καθώς και ένα καθαριστικό οδοντοστοιχίας αντί για οδοντόπαστα, επειδή μερικοί οδοντοκοσμητικοί μπορεί να είναι πολύ λειαντικοί για οδοντοστοιχίες.

“Μόλις έχετε οδοντοστοιχίες, δεν χρειάζεται πια να βλέπετε έναν οδοντίατρο.”

Αυτός είναι ίσως ο πιο συνηθισμένος μύθος για τις οδοντοστοιχίες και είναι λάθος για πολλούς πολύ σημαντικούς λόγους. Θα πρέπει να βλέπετε τακτικά τον οδοντίατρο για μια προφορική εξέταση, επειδή το στόμα σας αλλάζει διαρκώς. Ο ιστός του στόματος μπορεί να αποκαλύψει σημεία ασθενειών, όπως ο διαβήτης, που εκδηλώνονται αρχικά στο στόμα. Εκτός από τον έλεγχο των οδοντοστοιχιών σας, ο οδοντίατρος θα ελέγξει για σημάδια καρκίνου του στόματος και θα εξετάσει τις ουλές των ούλων, τη γλώσσα και τις αρθρώσεις των γνάθων.

Φυσικά, οι οδοντοστοιχίες σας χρειάζονται επίσης προσοχή. Σημαντικοί δείκτες της κατάστασής τους είναι:

  1. Χαλαρότητα που προκαλείται από τις αλλαγές των ιστών.
  2. Κακή οσμή που προκαλείται από την απορρόφηση υγρών και βακτηρίων.
  3. Αλλαγή χρωμάτων λόγω ηλικίας ή αντίδρασης στα υγρά του στόματος.
  4. Βερνίκια και θραύσματα πέτρας που προέρχονται από υγρά στο στόμα.

«Όλοι γνωρίζουν πότε φοράτε οδοντοστοιχίες. Είναι ενοχλητικό».

Αυτό ισχύει μόνο εάν οι οδοντοστοιχίες σας φαίνονται αφύσικες ή χρειάζονται επανασυναρμολόγηση. Πολλά από τα σημάδια της οδοντοστοιχίας – κλικ ή ολίσθηση, δυσάρεστη οσμή ή λεκέδες – είναι στην πραγματικότητα σημάδια κακής προσαρμογής ή ακατάλληλης συντήρησης στο σπίτι. Οι τακτικές επαγγελματικές εξετάσεις και σύμφωνα με τις οδηγίες του οδοντιάτρου σας σχετικά με την κατ ‘οίκον περίθαλψη είναι απαραίτητα βήματα για τη διασφάλιση της “φυσικής εμφάνισης”.

Η εμπιστοσύνη στην οδοντοστοιχία φθάνει από την συνειδητοποίηση ότι έχετε κάνει ένα θετικό βήμα προς τη βελτίωση της υγείας και της εμφάνισής σας. Η προστασία της στοματικής υγείας σας με σωστά τοποθετημένες οδοντοστοιχίες είναι μια έξυπνη κίνηση!

“Οι χρήστες της οδοντοστοιχίας δεν μπορούν να τρώνε κανονικά ή ακόμα και να μιλούν σωστά”. Παρόλο που δεν είναι όλοι οι φέροντες οδοντοστοιχίες μπορούν να τρώνε ό, τι θέλουν, πολλοί έχουν πολύ λίγους περιορισμούς στη διατροφή τους. Έτσι, εάν αναπτύξετε επίμονη ομιλία ή προβλήματα διατροφής ανά πάσα στιγμή, ο οδοντίατρός σας πρέπει να ελέγξει την τοποθέτηση της οδοντοστοιχίας σας το συντομότερο δυνατό.

Η καλή διατροφή είναι εξίσου σημαντική για τους ώριμους ενήλικες, όπως και για τα νεότερα άτομα. Η σωστή τοποθέτηση οδοντοστοιχιών μπορεί πραγματικά να σας ενθαρρύνει να τρώτε μια ποικίλη και ισορροπημένη διατροφή που μεγιστοποιεί τη συνολική υγεία σας. Και, θα μπορείτε να απολαύσετε τα κοινωνικά οφέλη που κάνουν φαγητό με φίλους μια τέτοια ευχάριστη εμπειρία.

“Πρέπει να χρησιμοποιήσω κολλητικές ουσίες για να φτιάξω τις οδοντοστοιχίες μου ή δεν μπορώ να τις φορέσω όλη μέρα”.

Αυτός είναι ένας ιδιαίτερα επικίνδυνος μύθος. Οι οδοντοστοιχίες είναι κατασκευασμένες για να ταιριάζουν με ακρίβεια και συνήθως δεν απαιτούν τακτική χρήση ενός συγκολλητικού για άνεση. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν συγκολλητικά οδοντοστοιχιών για να διατηρήσουν τις οδοντοστοιχίες σταθερές έως ότου δείτε τον οδοντίατρο, αλλά η παρατεταμένη χρήση μπορεί να καλύψει τις λοιμώξεις και να προκαλέσει απώλεια οστικής μάζας στη γνάθο.

Ομοίως, μια οδοντοστοιχία που δεν ταιριάζει καλά και προκαλεί συνεχή ερεθισμό για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη τραυμάτων και όγκων. Εάν οι οδοντοστοιχίες σας αρχίζουν να αισθάνονται χαλαρές ή προκαλούν έντονη δυσφορία, δείτε τον οδοντίατρό σας αμέσως.

«Οι οδοντοστοιχίες δεν είναι σαν τα φυσικά δόντια · δεν επηρεάζονται από τα φάρμακα χωρίς συνταγή και συνταγογραφούμενα φάρμακα».

Τα ναρκωτικά μπορούν να επηρεάσουν την εφαρμογή της οδοντοστοιχίας και τη φορητότητα. Για παράδειγμα, ορισμένα φάρμακα μπορεί να μειώσουν την παροχή σάλιου στο στόμα σας, καθιστώντας δύσκολη την κατάποση ή το μασάζ. Αφήστε τον οδοντίατρό σας να γνωρίζει τα φάρμακα που παίρνετε τακτικά – ή και περιστασιακά.

“Έχω ένα σταθερό εισόδημα. Η τακτική οδοντιατρική περίθαλψη είναι υπερβολικά δαπανηρή.”

Πριν αποφασίσετε ότι οι προφορικές εξετάσεις και η φροντίδα των οδοντοστοιχιών είναι πολύ δαπανηρές, συζητήστε την κατάσταση με τον οδοντίατρό σας. Να είστε ειλικρινείς. Ρωτήστε σχετικά με τις χρεώσεις για τις ρυθμίσεις των οδοντοστοιχιών, τις επισκευές και την πιθανή αντικατάσταση. Λάβετε υπόψη ότι εάν είστε στα 60 σας, είναι πιθανό να έχετε είκοσι περισσότερα χρόνια να μιλάτε, να τρώτε και να χαμογελάτε. Η στοματική υγεία σας αποτελεί ζωτικό μέρος της συνολικής σας υγείας.

“Μπορώ να φτιάξω τις δικές μου επιδιορθώσεις.”

Ακόμα κι αν είστε σφύριγμα στην τοποθέτηση φρυγανιών, διαρροών σωλήνων ή αυτοκινήτων, μην προσπαθήσετε να προσαρμόσετε ή να επιδιορθώσετε τις οδοντοστοιχίες σας.

Οι ακατάλληλα επανατοποθετημένες οδοντοστοιχίες μπορεί να είναι ογκώδεις, προκαλώντας αυξημένη πίεση στη σιαγόνα και ταχύτερη απώλεια της γνάθου. Οι φτιαγμένες από τον εαυτό σας επίστρωση μπορούν επίσης να ερεθίσουν τους μαλακούς ιστούς του στόματος σας. Η προσεγγιστική προσέγγιση μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες και μπορεί να οδηγήσει στην ανάγκη για μια νέα οδοντοστοιχία. «Θα είμαι χωρίς δόντια για μέρες, αν πάρω την οδοντοστοιχία μου στον οδοντίατρο για επανατοποθέτηση ή επισκευή.»

Οι πρόοδοι στη σύγχρονη οδοντιατρική καθιστούν δυνατή ο οδοντίατρος σας να ξανασκεφτεί ή να επισκευάσει τις οδοντοστοιχίες γρήγορα – συχνά ακριβώς στο γραφείο. Εάν αφήσετε τον οδοντίατρό σας να γνωρίζει ότι χρειάζεστε μια επισκευή οδοντοστοιχιών, η διόρθωση μπορεί συχνά να πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα. Στο γραφείο μας έχουμε ένα εργαστήριο οδοντοστοιχιών για να επισκευάσουμε τις οδοντοστοιχίες σε μια ώρα περίπου. “Ξέρω ότι θα έπρεπε να αντικαταστήσω την οδοντοστοιχία μου, αλλά απλά δεν θέλω να περάσω μια μακρά περίοδο προσαρμογής ξανά.” Η πρώτη φορά είναι πάντα το πιο δύσκολο.

Είστε Επαγγελματίας Τώρα

Έχετε μάθει τα βασικά για το φαγητό, την ομιλία και τη φθορά μιας οδοντοστοιχίας. Θα υπάρξει κάποια προσαρμογή, αλλά πιθανότατα θα είναι μικρότερη και ευκολότερη από την πρώτη φορά. Και είναι σημαντικό! Η παρατεταμένη χρήση οδοντοστοιχιών μπορεί να ερεθίσει τα ούλα, τη γλώσσα και το μάγουλο και ακόμη και να προκαλέσει συρρίκνωση των χεριών στο στόμα, όπου θα είναι σχεδόν αδύνατο να τοποθετήσετε κανονική οδοντοστοιχία.

Η ικανότητά σας να μασάτε μπορεί να μειωθεί και το πρόσωπό σας μπορεί να αποκτήσει βαθιά γήρανση και ρυτίδες. Όταν κοιτάζετε τη μεγάλη εικόνα, η περίοδος προσωρινής προσαρμογής δεν είναι τόσο άσχημη. “Όλες οι οδοντοστοιχίες είναι οι ίδιες, έχει νόημα να ψωνίζουμε και να αναζητούμε τη χαμηλότερη τιμή.” Μόνο ένας οδοντίατρος έχει τα προσόντα να παρέχει υπηρεσίες οδοντοστοιχιών. Προτού συνταγογραφηθεί μια οδοντοστοιχία, ο οδοντίατρος εξετάζει το ιστορικό της υγείας σας, εκτελεί μια διεξοδική προφορική εξέταση και μελετά προσεκτικά και προετοιμάζει το στόμα σας για οδοντοστοιχίες.

Οι επιστήμονες συνεργάζονται στενά με αξιόπιστα οδοντιατρικά εργαστήρια, όπου οι εκπαιδευμένοι τεχνικοί κάνουν τις οδοντοστοιχίες σας να ταιριάζουν με τις προδιαγραφές του οδοντιάτρου σας. Οι ειδικές παραγγελίες μέσω αλληλογραφίας για οδοντοστοιχίες αυτοεξυπηρέτησης είναι σπατάλη χρημάτων και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στοματικής υγείας. Για να δείτε τον οδοντίατρό σας. Ή εάν χρειάζεστε βοήθεια για τον εντοπισμό ενός οδοντιάτρου στην περιοχή σας, επικοινωνήστε με την τοπική οδοντιατρική σας κοινωνία.

Η υγεία, η άνεση και η εμφάνισή σας δεν πρέπει να αφεθούν στην τύχη!

“Έχω χάσει όλα τα δόντια μου και τώρα πρέπει να υποφέρω με οδοντοστοιχία για το υπόλοιπο της ζωής μου.” Σήμερα με τη σύγχρονη οδοντιατρική μπορείτε να έχετε εμφυτεύματα που βοηθούν στη συγκράτηση και σταθεροποίηση μιας οδοντοστοιχίας . Η οδοντοστοιχία που υποστηρίζει το εμφύτευμα σας επιτρέπει επίσης να τρώτε τρόφιμα τα οποία κανονικά δεν θα μπορούσατε να φάτε.

Οι μελέτες έχουν δείξει ότι μια οδοντοστοιχία που υποστηρίζεται από εμφύτευμα δίνει στους ασθενείς σχεδόν το ίδιο επίπεδο ικανοποίησης με τα σταθερά καπάκια και τις γέφυρες: «Έχω φορέσει οδοντοστοιχίες για τα περισσότερα ενόσω έχω πολύ λίγα κόκαλα για να υποστηρίξω μια οδοντοστοιχία .. Πρέπει να περάσω από το λυκόφως της ζωής μου να μην μπορώ να φορέσω οδοντοστοιχία; “Η σύγχρονη οδοντιατρική μπορεί να αντικαταστήσει και ακόμη και να ανοικοδομήσει εκείνη την έλλειψη οστού με τεχνικές αντικατάστασης οστών.

Ακόμη και χωρίς τεχνικές αντικατάστασης οστών, μπορούν ακόμα να τοποθετηθούν εμφυτεύματα σε πολλές περιπτώσεις. Ο οδοντίατρος σας είναι ο καλύτερος κριτής ως προς το τι είναι καλύτερο για το στόμα και την υγεία σας. Αν περιμένατε έναν καλύτερο χρόνο για να πάτε στον οδοντίατρο, αυτό είναι. Αυτή είναι η επόμενη άνοιξη της ζωής σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *