6 Σημαντικές Συμβουλές Για Την Στοματική Σας Υγιεινή

By | 31 Αυγούστου 2016

Συμβουλές Για Την Στοματική ΥγιεινήΗ στοματική υγιεινή δεν είναι τόσο περίπλοκη όσο μπορεί να φαίνεται στην αρχή. Ωστόσο, μπορεί να γίνεται λίγο αφόρητη κατά καιρούς.

Αυτό το άρθρο παρέχει τη βοήθεια που χρειάζεστε.

 » Πριν συνεχίσουμε, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την λεύκανση των δοντιών κάντε κλικ εδώ!

Οι προτάσεις που ακολουθούν θα σας μετατρέψουν σε γνώστες σε διάφορα θέματα οδοντιατρικής περίθαλψης, ενώ θα βοηθήσουν να αποκτήσετε εκείνο το αστραφτερό χαμόγελο που ψάχνετε.

#1 – Βεβαιωθείτε ότι βουρτσίζετε τα δόντια σας αμέσως μετά το φαγητό.

Όσο περισσότερο παραμένουν τα σωματίδια των τροφίμων στο στόμα σας, τόσο υψηλότερος είναι ο κίνδυνος ζημιάς. Αφού φάτε, υπάρχει ένα παράθυρο 30 λεπτών στο οποίο μπορείτε να βουρτσίζετε τα δόντια σας και να αποφύγετε την έναρξη της συσσώρευσης πλάκας. Έτσι, θα αποφευχθούν οποιαδήποτε σοβαρά προβλήματα στα δόντια στο μέλλον.

#2 – Είναι σημαντικό να πηγαίνετε στον οδοντίατρο για καθαρισμό κάθε έξι μήνες.

Οι εξάμηνοι καθαρισμοί είναι αναγκαίοι για να διατηρηθεί η πλάκα υπό έλεγχο και να εντοπίσετε τυχόν προβλήματα πριν γίνουν σοβαρά. Εάν έχετε οδοντιατρική ασφάλιση, οι επισκέψεις καθαρισμού σας θα καλύπτονται συνήθως στο 100 τοις εκατό.

Πηγαίνοντας σε αυτά τα ραντεβού θα εξοικονομήσετε χρήματα και πονοκεφάλους σε μακροπρόθεσμη βάση.

Καθαρισμός για στοματική υγεία

Ένας επαγγελματικός καθαρισμός βοηθά να απαλλαγούμε από το πουρί και γυαλίζει τα δόντια σας, έτσι ώστε να φαίνονται στα καλύτερά τους. Μπορεί επίσης να βοηθήσει να εντοπίσετε κοιλότητες που μπορεί να κρύβονται εκεί που δεν μπορείτε να τις δείτε.

#3 – Είναι σημαντικό ότι αλλάζετε την οδοντόβουρτσα σας περίπου κάθε δύο με τρεις μήνες.

Εν τέλη, οι τρίχες σε μια οδοντόβουρτσα γίνονται αδύναμες από την υπερβολική χρήση. Έτσι η οδοντόβουρτσα δεν μπορεί να προσφέρει πραγματικό καθαρισμό στα δόντια σας και μπορεί να προκαλέσει πραγματικά ζημιά στα ούλα σας. Επίσης, αν είστε άρρωστοι, να πάρετε μια νέα οδοντόβουρτσα όταν θα γίνετε καλύτερα.

#4 – Βουρτσίστε τα δόντια σας για τουλάχιστον δύο λεπτά.

Εάν δεν ξοδεύετε αρκετό χρόνο στο βούρτσισμα, δεν θα καθαρίσετε τα δόντια σας. Χρειάζεται δύο ολόκληρα λεπτά για να βουρτσίσετε το μπροστινό, πίσω και πάνω μέρος των δοντιών σας. Θα πρέπει επίσης να βουρτσίζετε τα ούλα σας. Να προσέχετε ιδιαίτερα όταν φτάνετε σε ευαίσθητα σημεία.

#5 – Βεβαιωθείτε ότι δεν πάσχετε από ξηροστομία.

Το σάλιο είναι μια φυσική άμυνα ενάντια στην κοιλότητα που προκαλούν τα βακτηρίδια, καθώς και στην περιοδοντική νόσο.

Ξηροστομία

Μερικοί άνθρωποι υποφέρουν από ξηροστομία εξαιτίας ορισμένων παρενεργειών φαρμάκων και άλλοι λόγω πιο σοβαρών προβλημάτων. Υπάρχει μια σειρά από προϊόντα που είναι διαθέσιμα για να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την παραγωγή σάλιου ή να σας βοηθήσουν να αντικαταστήσετε το σάλιο συνολικά.

#6 – Μην ξεχνάτε πόσο σημαντικό είναι το στοματικό διάλυμα.

Το στοματικό διάλυμα μπορεί να πάει σε μέρη που δεν μπορεί να φτάσει το απλό βούρτσισμα. Επιλέξτε να ξεπλύνετε δύο φορές την ημέρα-μία φορά το πρωί και μία το βράδυ. Ελέγξτε τα συστατικά για το στοματικό διάλυμα που θα επιλέξετε, και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει αλκοόλ σε αυτό, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως ξηροστομία και άλλα.

Τώρα που έχετε διαβάσει τις συμβουλές σε αυτό το άρθρο, θα πρέπει να αισθάνεστε πιο άνετοι με την οδοντιατρική φροντίδα.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να μάθετε, αλλά πάντα μπορείτε να μάθετε περισσότερα. Χρησιμοποιήστε τις πληροφορίες που μόλις διαβάσατε για να βοηθήσετε το χαμόγελό σας να φαίνεται όμορφο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *