Βακτήρια, Ουλίτιδα Και Κακή Αναπνοή – Όλα Όσα Θέλετε Να Ξέρετε

By | 28 Δεκεμβρίου 2017

Μήπως αυτό ακούγεται εξοικειωμένο με εσάς; Ο οδοντίατρος και ο υγιεινός μου ανέφεραν ότι είχα ερεθίσει τα ούλα καθώς καθαρίζουν τα δόντια μου. Αυτό είναι ένα σύμπτωμα της ουλίτιδας. Η ουλίτιδα μπορεί να αποτελέσει ένα σταυροδρόμι σε σημαντικά προβλήματα στο στόμα και τη γραμμή των ούλων. Μπορεί να οδηγήσει σε περιοδοντική νόσο, που είναι ένα πολύ πιο σοβαρό πρόβλημα με την πιθανότητα για πραγματική απώλεια οστικής μάζας.

Η κακή αναπνοή μπορεί να σχετίζεται με λοίμωξη από ουλίτιδα καθώς και τα δύο προκαλούνται από βακτήρια. Τα κόκκινα, πρησμένα και / ή αιμορραγικά ούλα χαρακτηρίζουν την ουλίτιδα. Αυτά τα συμπτώματα είναι πιο εμφανή κατά τη χρήση του νήματος και μερικές φορές από το βούρτσισμα.

Τα βακτήρια προκαλούν ουλίτιδα. Και τα βακτήρια θεωρούνται υπεύθυνα για την κακή αναπνοή.

Μερικές φορές, θα μπορούσα να δούμε ακόμη και τα σημάδια αίματος που ο υγιεινός σκούπισε ήσυχα με μια πετσέτα. Ήταν αρκετά ντροπιαστικό για να ξέρω ότι δεν έλεγχα το πρόβλημα της ουλίτιδας μου, αλλά να ξέρει ότι προσπαθούσε πραγματικά να μην κάνει πολλά πράγματα από αυτό ήταν ανησυχητικό.

Ήξερα ότι ο οδοντίατρος ανησυχούσε επειδή μου έδωσε ένα μπουκάλι αλκοόλ με βάση το στόμα για να προσπαθήσω να αναφέρω ότι ήθελε να δει πώς έβλεπα την επόμενη φορά. Δεν μου αρέσει να το χρησιμοποιώ. υπάρχει υπερβολικό αλκοόλ και η γεύση δεν είναι πολύ ευχάριστη. Το αλκοόλ μπορεί επίσης να στεγνώσει τις βλεννώδεις μεμβράνες στο στόμα.

Το Πρόβλημα

Τα βακτήρια μπορούν να κολλήσουν στα δόντια σας και να εκκρίνουν οξύ επάνω τους συμβάλλοντας στο σχηματισμό κοιλοτήτων. Μπορούν επίσης να μολύνουν τα ούλα, ιδιαίτερα γύρω από τη γραμμή των ούλων, προκαλώντας ουλίτιδα. Αυτό μπορεί να εκδηλωθεί αρχικά ως αιμορραγία και ερεθισμένα ούλα.

Έχοντας πολλά ανεξέλεγκτα βακτήρια που πολλαπλασιάζονται στο στόμα μπορεί επίσης να οδηγήσει σε κακή αναπνοή, αλλά υπάρχει μια φυσική και φυσιολογική ποσότητα βακτηρίων στο στόμα και ποτέ δεν θα ξεφορτωθείτε εντελώς από όλα αυτά, ούτε θα θέλατε.

Η θεωρία έχει ότι είναι στην πραγματικότητα τα αναερόβια βακτηρίδια που ζουν στη γλώσσα και το λαιμό που παράγουν θείο που με τη σειρά τους παράγουν σκληρά για να απαλλαγούμε από κακή αναπνοή. Αυτά τα αναερόβια δημιουργούν VSCs ή πτητικές ενώσεις θείου. Ένας τύπος είναι η γνωστή μυρωδιά σάπιου αυγού. Υπάρχουν και άλλες οσμές που προέρχονται από VSCs επίσης. Αυτά τα βακτήρια που παράγουν θείο μπορούν να τρέφονται με ορισμένα τρόφιμα, όπως ο καφές, το οινόπνευμα και τα κρέατα.

Ένα πρόβλημα ουλίτιδας μπορεί να προσφέρει έναν τρόπο για να εισέλθουν εύκολα τα βακτήρια στο αίμα σας και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πρόσθετα προβλήματα. Συστηματικές λοιμώξεις θα μπορούσαν να προέλθουν από αυτό. Η ουλίτιδα μπορεί να είναι κάτι που κάνει τα ούλα σας να αιμορραγούν εύκολα σε μια ήπια περίπτωση ή μπορεί να είναι η ρίζα της βαθιάς ύφεσης των ούλων, οδηγώντας σε απώλεια οστικής μάζας σε χειρότερα σενάρια. (Περιοδοντική νόσος)

Η απώλεια της γραμμής των ούλων μπορεί να αποθαρρύνει. Ένας φίλος του μυαλού κάποτε περιέγραψε τη διαδικασία ως “να πάρει πολύ στο δόντι”. Μερικές φορές, οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα με το βούρτσισμα πολύ σκληρά.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Χρησιμοποιώντας μια μαλακή οδοντόβουρτσα με τον τύπο κίνησης που συνιστά ο υγιεινός σας μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή των διαβρωτικών γραμμών ούλων.

Θεραπεία και Πρόληψη

Είχατε ποτέ ακούσει για καθαρισμούς κάτω από τα ούλα; Αυτό θα μπορούσε να είναι μέρος του πρωτοκόλλου που θα μπορούσε να επικαλεσθεί ο οδοντίατρος σας, εάν αναπτύξετε περιοδοντική νόσο. Αν γνωρίζετε άτομα που έχουν υποστεί καθαρισμό κάτω από τα ούλα, μπορεί να σας πουν ότι δεν είναι πολύ ευχάριστο.

Ο οδοντίατρός σας μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα με διάφορους τρόπους. Ωστόσο, η πρόληψη είναι πιθανώς η καλύτερη επιλογή. Συμπεριλάβετε καλές συνήθειες οδοντοφυΐας και βουρτσίσματος – δείτε τον οδοντίατρό σας για λεπτομέρειες. Και θα μπορούσατε να προσθέσετε εναλλακτική λύση στο στόμα που δεν βασίζεται σε οινόπνευμα στο σχήμα σας.

Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ μια ειδική οδοντόβουρτσα που χρησιμοποιεί κραδασμούς για να καθαρίσει τα δόντια. Αυτή η συσκευή κάνει καλύτερη δουλειά από μια κανονική οδοντόβουρτσα για να κρατήσει τα δόντια μου καθαρά. Χρειάζεται λίγο χρόνο για να συνηθίσετε λόγω της δόνησης. Κάνει πολλούς, πολλούς κραδασμούς ανά δευτερόλεπτο. Αυτό βοηθά να δώσει τέτοιες θαυμάσιες ικανότητες καθαρισμού.

Μην αισθάνεστε λυπημένοι εάν έχετε εξαιρετικές συνήθειες στοματικής υγείας αλλά εξακολουθείτε να έχετε κακή αναπνοή. Αυτό είναι κοινό και πολλοί άνθρωποι βιώνουν την ίδια κατάσταση. Τα προϊόντα για την υγεία από το στόμα που δεν περιέχουν λαυρυλοθειικά νάτριο ή τεχνητά αρώματα που μπορούν ακόμη να σκοτώσουν τα βακτήρια που προκαλούν κακή αναπνοή χωρίς να χρησιμοποιούν σκληρό αλκοόλ ή σκληρά χημικά μπορεί να είναι χρήσιμα.

Δεν Είμαι Οδοντίατρος

Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Αυτό το άρθρο δεν προορίζεται για τη διάγνωση, τη θεραπεία ή την πρόληψη, ούτε έχει σκοπό να δώσει συμβουλές. Εάν έχετε ή υποψιάζεστε ότι έχετε ουλίτιδα, περιοδοντική νόσο ή οποιαδήποτε άλλα οδοντικά προβλήματα, επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας για να σας συμβουλεύσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *