Αποκτήστε Πιο Λευκά Δόντια, Χωρίς Να Χρησιμοποιήσετε Χημικές Ουσίες

By | 27 Ιανουαρίου 2018

Θέλεις τα δόντια σου να είναι πιο λευκά; Μερικοί άνθρωποι έχουν υπόλευκα δόντια φυσικά, πιθανώς μέσω της γενετικής κληρονομιάς τους. Άλλοι παίρνουν λεκέδες δόντια με την πάροδο του χρόνου για διάφορους λόγους. Εάν θέλετε να φωτίσετε το χαμόγελό σας, αλλά δεν θέλετε να βάλετε το χρόνο ή τα χρήματα σε εμπορικούς λεύκανσης, εδώ είναι μερικές προτάσεις για να το κάνετε μόνοι σας.

1. Περιορίστε την κατανάλωση τσαγιού που περιέχει ταννικό οξύ.

Αυτή η ουσία μπορεί να σκουραίνει τα δόντια σταδιακά με την πάροδο του χρόνου, όπως αποδεικνύεται από τους λεκέδες που απομένουν στα φλυτζάνια που χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση αυτού του ποτού.

Μπορεί επίσης να θέλετε να μειώσετε τα προϊόντα cola, τα οποία έχουν παρόμοιο αλλά μικρότερο αποτέλεσμα. Οποιαδήποτε τρόφιμα με βαθιά χρώματα, όπως βατόμουρα, μπορούν να αφήσουν λεκέδες στο σμάλτο των δοντιών σας. Έτσι φροντίστε να βουρτσίζετε τα δόντια σας αφού φάτε τρόφιμα όπως αυτά.

2. Ξεπλύνετε το στόμα σας μετά το φαγητό.

Για καλύτερα αποτελέσματα, δοκιμάστε να ξεπλύνετε με νερό ακόμη και μετά από σνακ, συμπεριλαμβανομένων των pop ή καραμελών. Αυτό θα εμποδίσει τα τρόφιμα να κολλήσουν ή να παραμείνουν με τα δόντια σας, όπου μπορούν να προσκολληθούν στο σμάλτο και να προκαλέσουν λεκέδες να εμφανίζονται σταδιακά.

Στη δουλειά, χρησιμοποιήστε τη βρύση ή το νεροχύτη για μπάνιο για γρήγορο ξέβγαλμα. Όσο πιο γρήγορα ξεπλένετε, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχετε. Μερικοί άνθρωποι φέρνουν ακόμη και μικρά μπουκάλια στοματικού διαλύματος για γρήγορη σάλτσα μετά το μεσημεριανό γεύμα.

3. Βουρτσίστε τα δόντια σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.

Το πρωί και το βράδυ είναι οι καλύτεροι χρόνοι ή μετά από δύο από τα κύρια γεύματα σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τα κομμάτια των τροφίμων που μπορεί να προκαλέσουν αποχρωματισμό ή φθορά.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την οδοντόκρεμα λεύκανσης, εάν προτιμάτε, η οποία θα προσφέρει ένα ελαφρύ αποτέλεσμα φωτισμού στα δόντια σας χωρίς τη χρήση σκληρών χημικών ουσιών ή λειαντικών προϊόντων. Ζητήστε από τον οδοντίατρό σας να συστήσει ένα ασφαλές λευκαντικό για αυτό το σκοπό.

4. Ρωτήστε για υποκατάστατα τετρακυκλίνης.

Εάν σας συνταγογραφηθεί τετρακυκλίνη, ένα δημοφιλές αντιβιοτικό, ρωτήστε το γιατρό εάν υπάρχει ένα λογικό υποκατάστατο, καθώς η τετρακυκλίνη είναι γνωστό ότι αποχρωματίζει τα δόντια των ασθενών, ειδικά εκείνοι που την έλαβαν συχνά ή για παρατεταμένες χρονικές περιόδους.

Εάν πρέπει να το πάρετε, συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας για το πώς να καταπολεμήσετε το πιθανό σκούρο αποτέλεσμα που μπορεί να έχει στα δόντια σας. Άλλα φάρμακα μπορεί να έχουν αυτό το αποτέλεσμα, καθώς, αν το χρώμα των δοντιών είναι ένα πρόβλημα, ρωτήστε το γιατρό σας για τις πιθανότητες αποχρωματισμού για οποιαδήποτε συνταγή που λαμβάνετε, ή απλά να ρωτήσετε για αυτά που πρέπει να αποφύγετε.

Μια εναλλακτική λύση είναι να αποδεχτείτε τα δόντια σας όπως είναι.

Εκτός αν είναι εξαιρετικά κίτρινοι ή σκοτεινές, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα τις παρατηρήσουν και δεν πρέπει να δημιουργούν ιδιαίτερο κίνδυνο για την υγεία. Μια άλλη επιλογή είναι να δοκιμάσετε μια σπιτική λεύκανση θεραπεία που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας. Αυτό θα εξοικονομήσει χρήματα και χρόνο, αλλά περιλαμβάνει διαδικασία λεύκανσης που πιθανώς χρησιμοποιεί υπεροξείδιο ή άλλη χημική ουσία.

Ρωτήστε τον οδοντίατρό σας για τη σκοπιμότητα αυτού του τύπου προϊόντος αν σκέφτεστε να δοκιμάσετε ένα. Η κοινωνία βλέπει λευκά δόντια ως ένδειξη καλής υγείας και υγιεινής υγιεινής, για να μην αναφέρουμε τη φυσική ελκυστικότητα, ώστε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα μαργαριτάρια σας. Μια σχετικά αποτελεσματική λύση είναι το iWhite με μέτρια αποτελέσματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *