Πως λειτουργούν Τα Φάρμακα Στην Καλή Υγεία Των δοντιών

By | 13 Ιουνίου 2018

Πρόσφατα, μέσα στις τελευταίες επτά ημέρες, αγόρασα ένα HydroFloss. Ένα τι? Λοιπόν, είναι σαν ένα υψηλής ενέργειας waterpik που χρησιμοποιεί μαγνητισμένα μέταλλα που φυσικά εμφανίζονται στο νερό της βρύσης.

Πολλοί άνθρωποι αναζητούν τρόπους για να λευκάνουν τα δόντια τους επειδή θέλουν να έχουν ένα πιο λαμπερό χαμόγελο. Υπάρχουν όμως πολλοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να λευκάνετε τα δόντια σας. Για παράδειγμα, τα κίτρινα δόντια μπορούν να σας κάνουν να φαίνεστε μεγαλύτεροι από ό,τι είστε στην πραγματικότητα και μπορεί επίσης να επηρεάσει την αυτοπεποίθησή σας.

Είμαι κουρασμένος από τον οδοντίατρό μου που διαμαρτύρεται για τη ουλίτιδα μου.

Κάθε άτομο, ανεξάρτητα από την κατοχή, την κοινωνική του θέση ή το φύλο του, μπορεί να είναι γνώστης σε μια συγκεκριμένη σφαίρα της γνώσης, αλλά συνήθως αγνοείται στην ιατρική. Είμαστε συνηθισμένοι να ακολουθούμε τις συνταγές του θεραπευτή μας χωρίς κανένα δισταγμό. Δεν έχουμε καταβάλει ποτέ προσπάθεια να διερευνήσουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί αυτό ή το φάρμακο αυτό … Αλλά, στην πραγματικότητα, ακόμα κι αν το είχαμε, αμφιβάλλω ότι θα κάνουμε το κεφάλι ή την ιστορία του τι είναι γραμμένο σε παχύ όγκους ιατρικών βιβλίων. Φαίνεται ότι μερικές φορές αξίζει να κάνουμε …

Πρόσφατη Έρευνα

Η πρόσφατη έρευνα στον τομέα του σιελογόνου δυσλειτουργίας έχει δείξει ότι πάνω από 600 φαρμάκων ευρέως διαδεδομένα σήμερα οδηγούν σε φθορά των δοντιών μέσω του σάλιου που αναστέλλει στο στόμα μας. Εν τω μεταξύ, το σάλιο εκτελεί μια σημαντική λειτουργία της προστασίας του στόματος μας από οξύ που καταστρέφει τα δόντια. Αυτό το οξύ παράγεται από βακτήρια ενώ τρώτε ζάχαρη και καταστρέφει το ανώτερο στρώμα των δοντιών μας. Η Salvia με τη σειρά της είναι πλούσια σε ασβέστιο και φωσφορικά άλατα και ρέει σε αυτό αντικαθιστά το στρώμα που έχει αφαιρεθεί.

Η ατροπίνη, η προπανόλη, η κλονιδίνη και φάρμακα παρόμοια με αυτά κατέχουν την πρώτη θέση μεταξύ των φαρμάκων που είναι επιβλαβή για τα δόντια μας. Αυτά τα φάρμακα είτε εμποδίζουν την παραγωγή σάλιου είτε αλλάζουν τη σύνθεσή της, η οποία είναι εξίσου κακή. Μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε αρουραίους για να δουν τη σχέση μεταξύ εμφάνισης κοιλοτήτων, ροής σαλιών και συγκεκριμένων φαρμάκων, έδειξαν ότι φάρμακα όπως η ατροπίνη και οι ομοιότητες, συμπεριλαμβανομένων των αντιισταμινικών (π.χ. Benedryl) και ορισμένα αντικαταθλιπτικά (π.χ. Elavil, Aventyl) διαδικασία έκκρισης Salvia. Η προπανολόλη, με τη σειρά της, μεταβάλλει τη σύνθεση του σαλβαϊού προκαλώντας τερηδόνα. Το τρίτο φάρμακο που εξετάστηκε, η κλονιδίνη, έχει αποδειχθεί ότι εμποδίζει την παραγωγή σάλιου με την απομάκρυνση νευροδιαβιβαστών – διεγερτών της σιαλογόνων αδένων.

Όλα αυτά είναι λυπηρά ειδικά επειδή τα φάρμακα αυτά χρησιμοποιούνται ευρέως από τους ηλικιωμένους, μαζί με εκείνους που αντιμετωπίζουν προβλήματα καρδιάς ή υπέρτασης. Η κλονιδίνη, παρεμπιπτόντως, χρησιμοποιείται επιπρόσθετα για τη θεραπεία παιδιών με πρόβλημα έλλειψης προσοχής.

Χρήση Των Φαρμάκων

Ο καθηγητής Watson καλεί τους γιατρούς να επανεξετάσουν τη χρήση των παραπάνω φαρμάκων ή τουλάχιστον να σκεφτούν για τη μείωση της δόσης. Αυτό τουλάχιστον μπορούμε να το κάνουμε εάν δεν είμαστε σε θέση να καταπολεμήσουμε τέτοιες διαταραχές όπως το σύνδρομο Sjogren, μια αυτοάνοση ασθένεια και τους σιελογόνους αδένες που έχουν υποστεί βλάβη, παρενέργεια της ακτινοθεραπείας στο κεφάλι ή στο λαιμό.

Έχει γίνει πλέον ήπια έως μέτρια περιοδοντική νόσο. Θα αλλάξει αυτό το Hydro Floss; Και ειλικρινά δεν το ξέρω. Με βάση αυτά που έχω διαβάσει για αυτά, μπορεί να είναι δυνατή. Είμαι σκεπτικός από τη φύση όμως, αλλά είμαι επίσης αρκετά περίεργος να δοκιμάσω διαφορετικά πράγματα. Μερικές φορές αυτή η στρατηγική λειτουργεί για μένα και μερικές φορές δεν το κάνει.

Οδοντιατρική ΠερίθαλψηΕίχα πολλά προβλήματα με τους οδοντιάτρους όλα αυτά τα χρόνια. Δεν πιστεύω ότι όλοι οι οδοντίατροι είναι απόλυτα ειλικρινείς. Στην πραγματικότητα, είχα έναν οδοντίατρο να μου πει ότι είχα ένα «σημείο προβλημάτων» που ήθελε να τρυπήσει. Πήγα σε έναν άλλο οδοντίατρο που δεν φαινόταν να ανιχνεύει κανένα πρόβλημα ή κάποιο «σημείο προβλημάτων» καθόλου. Αυτό ήταν μετά από έξι μήνες αναμονής. Εάν υπήρχε ένα πρόβλημα που θα χειροτερέψει, σίγουρα δεν το έπραξε.

Μια άλλη φορά, ένας οδοντίατρος πρότεινε με χαρά έναν ριζικό σωλήνα για έναν πόνο που έβλεπα σε ένα δόντι. Αρνήθηκα. Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, ο πόνος αυτός εξαφανίστηκε και δεν επέστρεψε ποτέ, χωρίς να γίνει κανάλι ρίζας. Αυτό ήταν πριν από περίπου 14 χρόνια. Έχω ακούσει ιστορίες από ανθρώπους που πήγαν σε έναν οδοντίατρο για να τους πει ότι είχαν πολλές κοιλότητες. Κατά την επίσκεψη σε έναν άλλο οδοντίατρο τους είχαν πει ότι δεν είχαν κανένα!

Θεωρώ αυτή την τάση ενοχλητική. Πηγαίνω σε έναν οδοντίατρο για να διατηρήσω τα δόντια και τα ούλα μου και να σιγουρευτώ ότι κρατώ τα δόντια με ελάχιστη ζημιά στα ούλα. Έτσι, όταν συνιστώνται περιττές διαδικασίες, το βρίσκω λίγο ενοχλητικό. Θα πρέπει να είμαι σε θέση να εμπιστευτώ τον οδοντίατρό μου, αλλά αντ ‘αυτού, την βλέπω σαν να βλέπω μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων όταν παίρνω το αυτοκίνητό μου για υπηρεσία. Παρακολουθήστε το πορτοφόλι ή τραβήξτε. Δεν θα έπρεπε να αισθάνομαι έτσι τον οδοντίατρό μου. Αλλά το κάνω.

Μία από τις καλύτερες παρουσιάσεις πωλήσεων που έχω δει ποτέ ήταν αυτή ενός οδοντίατρου υγιεινής. Ήθελε να μου πουλήσει μια «ριζική απολέπιση και πλάνισμα». Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας αναισθητοποιούν τα ούλα σας και χρησιμοποιούν μεταλλικά όργανα για να ξύσουν και να κλιμακώσουν κατά μήκος της ρίζας για να αφαιρέσουν την πλάκα κάτω από την κόμμι.

Σίγουρα ότι πονάει πολύ όταν η αναισθησία φθείρεται. Μου είπαν ότι ήταν ο «μόνος» τρόπος να ξεφορτωθείς την πλάκα κάτω από τα ούλα. Δεδομένου ότι απέρριψα τη διαδικασία, ήθελαν να υπογράψω μια παραίτηση σε περίπτωση που έχασα τα δόντια μου ως αποτέλεσμα της μη υποβολής της προβλεπόμενης θεραπείας. Το είδα αυτό ως μια άλλη τακτική τρομοκρατίας. Με ώθησε επίσης να βρω άλλη λύση.

Όπως είπα και πριν, έχω μόνο το Hydro Floss μου για μια εβδομάδα, αλλά μου αρέσουν τα αποτελέσματα που βλέπω μέχρι τώρα. Όταν τελειώσω τη χρήση του, αισθάνομαι ότι τα ούλα μου είχαν μόλις ένα καλό μασάζ και χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να περάσουν όλη μου η γραμμή.

Ζήτησα από τον οδοντίατρό μου τι σκέφτηκε για το Hydro Floss. Δεν ήταν πεπεισμένη ότι ήταν κάτι καλύτερο από ένα waterpik. Αποφάσισα να το δοκιμάσω. Αν ο οδοντίατρος δεν μου αρέσει, μπορεί να είναι καλό για μένα.

Δεν με ενδιαφέρει να χάσω τα δόντια μου λόγω ασθένειας των ούλων. Έχω φροντίσει πάντα την καλή φροντίδα των δοντιών μου. Φαίνεται ότι το βούρτσισμα και το πλύσιμο δεν είναι αρκετό για τους περισσότερους ανθρώπους να αποφύγουν την περιοδοντική νόσο ή την ουλίτιδα. Το βούρτσισμα πολύ σκληρό μπορεί να διαβρώσει το gumline, ακριβώς αυτό που θέλω να αποφύγω. Νομίζω ότι αν ακολουθούσα την ίδια παλιά συμβουλή, θα έχω τα ίδια αποτελέσματα.

Όσο για το Hydro Floss, πιστεύω ότι βλέπω μια διαφορά ήδη, αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος. Δεν υπάρχουν διπλές τυφλές μελέτες που διεξάγονται στο σώμα μου. Τα αποτελέσματά μου είναι υποκειμενικά. Αλλά νομίζω ότι θα ξέρω σίγουρα σε περίπου ένα μήνα. Προς το παρόν είμαι εντυπωσιασμένος.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με το τι βρίσκει ή προτείνει ο οδοντίατρος σας, μπορεί να θέλετε να πάρετε μια δεύτερη γνώμη. Αυτό δεν βλάπτει!

Η χρήση του Hydro Floss δημιούργησε εκπληκτικά αποτελέσματα που άφησαν τον οδοντίατρο και τον υγιεινό μου με δυσπιστία. Ο οδοντίατρος είπε, “ότι κι αν κάνετε, κρατήστε το”. Τα ούλα μου δεν αιμορραγούν κατά τη διάρκεια των κανονικών οδοντιατρικών καθαρισμών. Επίσης, δεν αιμορραγούν, ακόμη και ένα μικρό κομμάτι, κατά τη διάρκεια του βουρτσίσματος και του νήματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *