Όλα Όσα Θέλετε Να Ξέρετε Για Τα Οδοντικά Εμφυτεύματα

By | 15 Μαρτίου 2018

Ε: Τι είναι το οδοντικό εμφύτευμα;

Ένα οδοντικό εμφύτευμα είναι μια μεταλλική ρίζα ενός δοντιού. Τοποθετείται στο οστό της γνάθου σας από έναν οδοντίατρο οδοντικό εμφύτευμα και αφήνεται να θεραπευθεί στο οστό για μια χρονική περίοδο, μέχρις ότου η ένωση οστού-εμφυτεύματος είναι αρκετά ισχυρή ώστε να υποστηρίξει ένα προσθετικό δόντι. Το εμφύτευμα είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο, ένα μέταλλο που είναι πολύ καλά ανεκτό από το ανθρώπινο σώμα.

Ε: Πώς χρησιμοποιείται για να αντικαταστήσει τα δόντια;

Α: Όταν χρησιμοποιείτε οδοντικό εμφύτευμα για να αντικαταστήσετε τα δόντια που λείπουν, ο οδοντίατρός σας θα διαπιστώσει πρώτα εάν έχετε αρκετό κόκκο στήριξης για να βάλετε με ασφάλεια ένα οδοντικό εμφύτευμα για να στηρίξετε ένα προσθετικό δόντι. Το εμφύτευμα τοποθετείται στο οστό με μια πολύ συγκεκριμένη χειρουργική διαδικασία για να βεβαιωθείτε ότι το εμφύτευμα δεν θα απορριφθεί από το σώμα σας.

Για να τοποθετήσετε το εμφύτευμα στο οστό, είναι απαραίτητο να κόψετε τον ιστό των ούλων. Ο ιστός των ούλων συνήθως συρράπτεται είτε πάνω από το εμφύτευμα είτε γύρω από το εμφύτευμα αφού τοποθετηθεί στο οστό. Το εμφύτευμα στη συνέχεια θα αφεθεί να θεραπευτεί στο οστό για αρκετούς μήνες μέχρις ότου η ένωση είναι αρκετά ισχυρή για να στηρίξει το προσθετικό δόντι.

Ε: Τι είδους οδοντίατρο πρέπει να δω;

Α: Οποιοσδήποτε οδοντίατρος μπορεί να τοποθετήσει ή να αποκαταστήσει ένα οδοντικό εμφύτευμα. Τα οδοντικά εμφυτεύματα τοποθετούνται συνήθως από τους χειρουργούς του στόματος, τους περιοδοντικούς, τους προσθετολόγους ή τους γενικούς ιατρούς.

Οι προσθετολόγοι και οι γενικοί ιατροί θα είναι συνήθως εκείνοι που αποκαθιστούν τα “δόντια”. Θα πρέπει να αρχίσετε διαβουλεύοντας με τον γενικό ιατρό σας ή με έναν προσθετικό και να καθορίσετε πόση εμπειρία και κατάρτιση έχουν στον γενικό τομέα της Οδοντικής Εμφυτευματολογίας. Εάν επιλέξετε να πάτε με έναν από αυτούς τους επαγγελματίες, μπορείτε να ακολουθήσετε τη σύστασή τους για το ποιος θα τοποθετήσει πραγματικά το οδοντικό εμφύτευμά σας.

Ε: Πόσο κοστίζουν τα εμφυτεύματα;

Α: Συνήθως περίπου 1500 έως 2000. Μιλήστε με τον οδοντίατρό σας.

Ε: Είναι τα οδοντικά εμφυτεύματα μια μόνιμη λύση για την απώλεια των δοντιών;

Α: Ναι, τα οδοντικά εμφυτεύματα θεωρούνται μόνιμη λύση. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιες προειδοποιήσεις. Μερικές φορές το οδοντικό εμφύτευμα δεν ενσωματώνεται και θα χαθεί. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί να τοποθετηθεί ένα άλλο εμφύτευμα που θα παραμείνει εκεί και θα γίνει μόνιμο. Μερικές φορές, η αποκατάσταση θα πρέπει να επισκευαστεί ή να επισκευαστεί.

Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες αποκαταστάσεις θα απαιτήσουν κάποιο βαθμό συντήρησης και μερικές φορές αντικατάσταση σε μια χρονική περίοδο. Θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για μελλοντικές δαπάνες στο θέμα αυτό.

Ε: Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να έχουν οδοντικά εμφυτεύματα;

Α: Οι περισσότεροι μπορούν να έχουν οδοντικά εμφυτεύματα, αλλά υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις και κάποιες προειδοποιήσεις. Ασθενείς που είναι ανεξέλεγκτοι διαβητικοί ή έχουν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα δεν είναι καλοί υποψήφιοι για οδοντικά εμφυτεύματα.

Οι ασθενείς με σοβαρούς ιατρικούς συμβιβασμούς δεν είναι καλοί υποψήφιοι για οτιδήποτε αφορά τη χειρουργική επέμβαση, αν και οι διαδικασίες οδοντικού εμφυτεύματος μπορούν κανονικά να πραγματοποιηθούν με τοπική αναισθησία και ως εκ τούτου είναι λιγότερο επικίνδυνες από τις χειρουργικές επεμβάσεις που απαιτούν γενική αναισθησία.

Οι ασθενείς που λείπουν από μια μεγάλη ποσότητα οστού δεν είναι καλοί υποψήφιοι, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μοσχεύματα οστών για να αντικαταστήσουν το χαμένο οστό και να επιτρέψουν στον ασθενή να έχει οδοντικά εμφυτεύματα. Θα πρέπει να μιλήσετε πολύ προσεκτικά στον οδοντίατρό σας και να μάθετε πόσο καλός υποψήφιος είστε για οδοντικά εμφυτεύματα.

Αν υπάρχουν πράγματα που θα σας κάνουν καλύτερο υποψήφιο, πρέπει να τα καταλάβετε και να βοηθήσετε να αποφασίσετε αν θα εφαρμοστούν.

Αυτοί οι άνθρωποι που απαιτούν σημαντική μεταμόσχευση οστού για τοποθέτηση εμφυτευμάτων θα πρέπει να συμμετέχουν στις υπηρεσίες ενός ειδικευμένου προφορικού χειρουργού. Πολλά μικρά μοσχεύματα οστών μπορούν να επιτευχθούν από οποιονδήποτε αρμόδιο οδοντίατρο που τοποθετεί οδοντικά εμφυτεύματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *